Selecteer een pagina

PROGRAMMA

In verband met uitbraak coronavirus is er nog geen nieuwe datum bepaald
Inspiratiereis T2-campus Genk

Oktober 2021
World Expo Dubai

13 november 2020
5e Internationale Techniekconferentie Eindhoven

Programma 2-daagse T2-campus Genk: thema ‘learning labs van de toekomst’

Dag 1
16.00 uur: Netwerkontvangst onderwijsprofessionals in Genk
17.30 uur: Site Tour Thor Park met gids rondleiding – www.mijndepot.be

18.30 uur: Leernetwerkdiner met Procuratio keynotes: lezing trends in hybride Learning labs PO-VO-MBO, uitwisseling & intervisie Nederland-Vlaanderen, nieuwe onderwijstechnologie-VR-AR voor Techniek

22.30 uur: Overnachting – vertrek Thor park en inchecken hotel Stiemerheide, Wiemesmeerstraat 105, Genk – www.stiemerheide.be

Dag 2
09.00-10.00 uur: T2-campus van idee naar ontwikkeling

Het idee voor de bouw van de T2-campus is een aantal jaren geleden ontstaan bij de verschillende kernpartners. U hoort hoe een economische crisis de doorslag heeft gegeven om samen een boost te geven aan meer TECHtalent in de regio en op welke manier verschillende partners samen gebruik maken van innovatieve opleidingsinfrastructuur – hotspots – en beschikken over een overkoepelend innovatieteam.

10.00-11.30 uur: Walk & Talk Innovatieve labs – masterclass

Maak tijdens een rondleiding kennis met de learning labs van de T2-campus en kijk met welke didactische infrastructuur en methodieken leerlingen, studenten, leerkrachten, werkzoekenden en volwassenen hun TECHtalent naar een volgend level brengen. Tijdens de walk en talk masterclass over: ‘Batterijtechnologie en de toekomst van Energie’ of Smart Grid lab: toelichting didactisch lab van de toekomst – energietransitie Smart Grid.

11.30-12.30 uur: Vlaamse netwerklunch

12.30-15.00 uur:
TECHville Learning lab – uniek in Europa

TECHville is een leeromgeving die jongeren (10-18 jaar) uitdaagt tot een spannend technologieavontuur waarmee zij bijna 3 uur actief aan de slag gaan. Jongeren ervaren de impact van technologie op hun eigen omgeving en ontdekken hun TECHtalent. Ze gaan in teams uitdagingen aan binnen de thema’s IT, energie, elektro en materialen. Ze maken kennis met coderen, energienetten, domotica, augmented reality, artificiële intelligentie… op niveau van elke jongere. Uniek in Europa en een must see voor de Nederlands onderwijsprofessionals van Pijnenburg Techniek Scouting.

15.00-16.00 uur: Concretisering van de ideeën in de Innovatieversneller

De innovatieversneller is een ‘smeltkroes’ van Technologie, Innovatie en Ondernemerschap. Een innovatie-omgeving waar onderwijsprofessionals alle ruimte krijgen om te experimenten, te leren, te ontdekken en vooral samen te doen. De Broeikas biedt je een plek om je ideeën te toetsen en te vertalen naar nieuwe krachtige learning labs onderwijsaanpakken voor uw specifieke schoolsituatie.

16.00 uur: Reflectie en afsluiting

De investering voor de 2-daagse: € 591 p/p
De investering om het programma 1 dag te volgen: € 251 p/p

Hierbij inbegrepen voor de 2-daagse:

  • netwerkdiner en keynote Learning labs
  • netwerk naborrel
  • overnachting
  • ontbijt
  • lunch
  • tweedaagse drankarrangement
  • U bent dan ook exclusief lid van het Leernetwerk van procuratiotechniek.nl en ontvangt 15% reductie op de entreebedrag van de 5e Internationale Techniekconferentie op 13 november 2020.

Klik hier om u aan te melden voor de tweedaagse Vlaanderen.
Vragen? Stel ze gerust en mail naar secretariaat@pijnenburgpts.nl

Bezoek World Expo Dubai 2021
Door de uitbraak van het coronavirus is de World Expo Dubai verplaatst van 2020 naar 2021. Het programma voor het bezoek aan de World Expo maken we in het najaar bekend. Degenen die de reis naar de World Expo 2021 met ons meemaken, presenteren hun bevindingen tijdens de 6e internationale techniekconferentie, op vrijdag 12 november 2021.

Meer informatie: maurice@ambaum.nl